RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ole Dag Kvamme/TV 2 Nettavisen)

Livreddende truser

Nederlandske forskere har utviklet et undertøy som tilkaller ambulanse hvis brukeren får hjerteattakk. Undertøyet kan være på markedet i løpet av to år.

Forskerne på Philips’ forskningslaboratorium i Eindhoven kommer med høstens gladmelding til godt voksne menn som av frykt for slag ikke lenger våger å yte maksimalt i senga.

Flere muligheter
Nå vil enkelte kanskje påpeke at menn sjelden har på seg undertøy under slik aktivitet. Da er kanskje løsningen å bruke en livreddende brystholder? Livredderen kan for øvrig også brukes i vester og bukser, skriver Ananova.

Klesplaggene registrerer og analyserer brukerens hjertefrekvens. Ved hjelp av trådløs teknologi har forskerne koblet en sensor til en mobiltelefon, som automatisk ringer opp en alarmsentral eller en ambulanse dersom sensoren slår ut.

- I bruk innen to år
- De er så enkle å bruke at pasientene ikke engang vil merke at de bruker spesialundertøy, sier direktør Karel Joosse til Algemeen Dagblad.

Han legger til at systemet er designet for at man i større grad skal kunne kurere folk hjemme, og ikke på sykehus. Joosse tror systemet vil bli brukt i Nederland og Tyskland i løpet av to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere