RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livredningsrekord

Sist oppdatert:
3692 skoleelever fra Østlandsområdet skrev seg inn i Guinness rekordbok i går.

(iOslo): De 3692 syvendeklassingene fra Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold hadde samlet seg på fotballarenaen Valhall for å slå den gamle rekorden i hjerte- og lungeredning.

Satset stort
I løpet av de to siste årene har Norsk Luftambulanse satset stort på opplæring av landets syvendeklassinger. Flere enn 300.000 personer, både elever, lærere og foreldre har gjennomført treningsprogrammet i livredning.

- Vårt rekordforsøk er en markering av en svært viktig kampanje. Og i jubileumsåret etter 30 års virke, er det ekstra morsomt å være med på dette, sier Steinar Sørlie, generalsekretær iNorsk Luftambulanse til NRK.

- Kan gjøre en forskjell
Hvert år får om lag 5.000 mennesker uventet hjertestans, og av disse overlever rundt 10 prosent.

- Det er den første som kommer til unnsetning som kan gjøre den store forskjellen. De fire første minuttene etter hjertestans er utrolig viktige, sier informasjonsrådgiver Lars Erik Vollebæk i Norsk Luftambulanse til NTB.

Elever fra Taiwan
Det var skoleelever fra Taiwan som hadde den forrige rekorden der 3249 elever deltok i livredning. Derfor slå skolene fra Østlandsområdet den gamle rekorden med klar margin.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere