RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig bro-stunt

Her hopper to ungdommer fra en 26 meter høy bro.

(iBergen.no) Jackass-bølgen ser ikke ut til å ha lagt seg ennå. Stadig dukker det opp nye og livsfarlige stunt som blir filmet og lagt ut på internett. Videoen som vi kom over på YouTube, viser to ungdommer som kaster seg utfor Krossnessundbrua i Nordhordland og treffer vannflaten 26 meter lengre nede.

Se videoen her.

iBergen.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.

- Ikke å anbefale
Bjørn Vathne i Bergen stupeklubb er ikke ukjent med hopp og stup fra store høyder. Men å hoppe fra 26 meter kan være svært farlig for folk som ikke har greie på hva de driver med.

- Vi vil ikke anbefale noen å gjøre det, for å si det slik. Stuper du fra 10 meter, oppnår du en fart på 60 km/t. Lander du skeivt, slår du deg godt. Farten vil selvsagt øke med høyden, og da vil du få mer enn blåmerker fra 26 meter, sier Vathne til iBergen.no.

- Som å lande på en planke
Hvis det ikke er krusninger på vannflaten, er det som å treffe en planke når du lander, forklarer Vathne. Det krever med andre ord at en er påpasselig med hvordan en lander.

- Når en hopper fra en bro, så må en også ta hensyn til vinden. I tillegg er det vanskelig å balansere kroppen slik at bena går loddrett ned i vannet.

- Hva kan i verste fall skje om en ikke lander skikkelig?
- Det er flinke stupere som har knekt nakken på stup fra broer, så det kan gå skikkelig galt, sier Vathne.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere