*Nettavisen* Nyheter.

Livsfarlig edderkopp i Bergen

For kort tid siden ble en sort enke funnet i Bergen. Sjekk hvor den er nå.

02.10.08 11:17

(iBergen.no) Edderkoppekspert ved Bergen Museum, Petter Jordan, tror det farlige dyret kom til byen med en forsendelse fra USA. Det er imidlertid liten sjanse for at dyret kommer seg inn til deg.

Les mer: Her bader de i slanger.

To brune i Stavanger
- Det er teoretisk mulig at de slår seg ned i Norge, men sjansen er liten. Jeg tror snarere det vil være snakk om midlertidige populasjoner som holder til i for eksempel lagerbygninger. Det er tvilsomt at de inntar de tusen hjem eller den norske naturen, sier Jordan til VG.

Like etter den svarte enken ble funnet i Bergen ble to brune enker funnet i Stavanger. Jordan sier videre at av 40.000 edderkopparter er det bare 20 som regnes som potensielt farlige for mennesker.

- Bare seks prosent av dem som blir bitt trenger behandling, og av disse er det bare 0,002 prosent som dør av bittene, forklarer han.

Verdens giftigste
Fra 5. oktober til 30. november stilles den svarte enken og de to brune som ble funnet i Stavanger ut på Vitengarden Jærmuseet i Rogaland sammen med mange andre dyr.

- De som kommer får i tillegg se verdens giftigste skorpion, kjempestore kakerlakker, verdens største tusenbeinart og en rekke taranteller, sier Jordan til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.