RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig eksamen

Sist oppdatert:
Skippertak og strenge tidsfrister kan være direkte livsfarlig. Risikoen for blodpropp i hjertet blir mangedoblet.

Strenge tidsfrister og deadlines er et kjent fenomen for studenter og skoleelever flere ganger i året. Yrkesgrupper som journalister, revisorer og flere typer kontorarbeidere opplever også ofte strenge tidsfrister

At stress kan være helseskadelig er etter hvert blitt en kjent sak, men den store økningen i risiko for en livsfarlig blodpropp kommer overraskende på ekspertene, skriver mozon.no.

Svenske forskere har undersøkt over 3.500 mennesker i et program som kalles Stockholm Heart Epidemiology Programme. Forskerne som kommer fra det anerkjente Karolinska Instituttet ønsket å se om bestemte hendelser på jobb eller i privatlivet kunne ha sammenheng med risikoen for blodpropp i hjertet.

Og konklusjonen er klar: Presset ved å overholde en deadline kan føre til en seksdobling av risikoen for å få en livsfarlig blodpropp dagen etter. Undersøkelsen er publisert i fagtidsskriftet Journal of Epidemiology and Community Health.

Nok en grunn for studenter å jobbe jevnt gjennom hele semesteret...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere