RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsstil ødelegger potensen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Undersøkelser viser at to av tre menn sliter med potensen. Livsstilsproblemer skal være årsaken til at mange har problemer.

(Side2) Over halvparten av alle danske menn sliter med potensproblemer og problemet skyldes at menn får et økende antall livsstilsproblemer melder Berlingske Tidende.

To av tre sliter
Hyppigheten av en rekke livsstilsproblemer som for eksempel diabetes 2, høyt blodtrykk, overvekt og stress kan i fremtiden føre til at mange menn vil få problemer med potensen.

En undersøkelse gjennomført blant Diabetesforeningens medlemmer i Danmark viser at to av tre menn med diabetes har problemer med å få reisning og over halvparten får ikke reisning når sexlysten melder seg.

- I virkeligheten er kanskje hyppigheten av potensproblemene et symptom på uhensiktsmessige tendenser i hverdagen. Potensproblemene utgjør som regel kun toppen av isberget og når en mann får potensproblemer er det alltid grunn til å se på hans samlede livssituasjon i stedet for kun å fokuserer på det slappe organet, sier lege og formann for Sex og Samfunn, Christian Graugaard.

Psykologiske faktorer
Det er ikke bare fysiske problemer som gjør at menn sliter med potensen i følge Graugaard. Også psykiske faktorer som for eksempel store forventninger fra jobb og familie samt den store fokuseringen på sex i media mener har hatt sin innvirkning på det økende problemet.

Overlege Ellids Kristensen mener at man ved å følge vanlige sunnhetsråd vil bevare lysten og evnen. Han oppfordrer alle til å slutte å røyke, holde seg i form og unngå å bli overvektig.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere