RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsstilen kan endre gener

Sist oppdatert:
De forebyggende genene blir «slått på» ved å leve sunt, hevder ny studie.

(SIDE2): Den nye studien, som er en pilotstudie, publiseres i dag i amerikanske «Proceedings of the National Academy of Sciences», skriver forskning.no .

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Menn med «lavrisiko» prostatakreft hvor veksthastigheten på kreftcellene er lav, og spredningstendensen liten var med i studien. De hadde valgt bort konvensjonell behandling som stråleterapi og kirurgi. Over en periode på tre måneder var kostholdet plantebasert med lavt fettinnhold, og uten innslag av halvfabrikata. Treningen foregikk med moderat intensitet. Deltakerne fikk også psykologisk hjelp, som blant annet veiledning i stressmestring.

Når den fysiske formen ble bedre og matinntaket sunnere, viste det seg at genuttrykk som spiller en rolle for svulstvekst og annen sykdom endret seg.

Etter tre måneder ble mennene undersøkt på nytt. Genuttrykket hos mennene var fordelaktig påvirket i mer enn 500 av kroppens gener.

En større vitenskapelig studie er nødvendig for å få bekreftet funnene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere