*Nettavisen* Nyheter.

Livstegn fra svensk gissel i Mali

Dakar (NTB-Reuters): Tre utlendinger som ble kidnappet i Mali i fjor høst, er ved god helse og blir behandlet godt, sier de i den første videoen de har fått sende ut.

De tre, som er fra Sverige, Sør-Afrika og Nederland, ble bortført av væpnede menn i Timbuktu i november i fjor. En tysk mann som var sammen med dem, ble skutt og drept da han gjorde motstand.

Bortføringen fant sted bare noen uker før en allianse av tuaregopprørere og islamister innledet et opprør som endte med at de i mars tok kontroll over hele det nordlige Mali.

I den 53 sekunder lange videoen som er lagt ut på YouTube, opptrer de tre hver for seg, og alle sier med mer eller mindre likelydende ordlyd at de blir bra behandlet og at de har mottatt brev fra sine hjemland.

Alle tre snakket omringet av fire menn med maskingevær, foran et flagg som ligner det som den al-Qaida-tilknyttede islamistbevegelsen Ansar Dine bruker

Al-Qaida opplyste i desember at det var de som hadde bortført de tre, i tillegg til seks franskmenn. Det eneste livstegnet hittil fra de tre utlendingene var et foto som ble sendt ut via et nyhetsbyrå i Mauritania på nyåret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag