*Nettavisen* Nyheter.

Livstid for rasistisk drap

Foto: (Foto: EPA)

Gjengleder dømt for bortførelse, tortur og drap av en jødisk mann.

11.07.09 11:16

Lederen av gjengen «Barbarene», som sto bak det brutale, antisemittisk motiverte drapet på en jødisk mobiltelefonselger i Paris i januar 2006, er dømt til fengsel på livstid.

Det franske nyhetsbyrået AFP bringer nyheten.

Hyttet med neven i retten
Youssouf Fofana (28) var bare en av totalt 27 personer som sto tiltalt i forbindelse med bortførelsen, torturen og drapet på 23 år gamle Ilan Halimi, men han var den eneste som var siktet for handlingene som resulterte i dødsfallet. I retten tilsto han alt.

Da Fofana entret rettslokalet hevet han en knyttet høyreneve og utbasunerte «Allah skal herske».

Honningfelle
Halimi sto i skranken i en mobiltelefonforetning i Paris da han ble forført av en da 17 år gammel jente. De avtalte et stevnemøte, men da Halimi møtte fram ble han overfalt og dopet ned med eter. Jenta skulle vise seg å være en av Fofanas medsammensvorne, og hadde fått instrukser om å lure Halimi i en felle.

Avkledd og bakbundet
Offeret ble holdt fanget i 24 dager før han ble funnet avkledd, bakbundet og alvorlig skadet langs en jernbaneskinne i den franske hovedstaden. Han døde underveis til sykehus.

Kun to av de totalt 27 siktede ble frikjent. Fofanas livstidsdom betyr at han må sone minst 22 år. Hans to nærmeste samarbeidspartenere skal sone respektivt 15 og 18 år, mens den unge kvinnen som lurte Halimi er idømt ni års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag