Gå til sidens hovedinnhold

Livstruende skadd etter elektrisk støt

En mann er livstruende skadet etter å ha kommet borti en kjøreledning.

Mannen er innlagt på Ullevål universitetssykehus med livstruende skader etter en ulykke på NSB-området i Lodalen i Oslo natt til onsdag. Tilstanden til mannen karakteriseres som kritisk og skadene på hodet og overkroppen er livstruende, melder Ullevål universitetssykehus til Nettavisen.

Sannsynligvis har mannen kommet borti en kjøreledning med en spenning på 16.000 volt.

- Han er meget alvorlig brannskadet, opplyser vaktleder Lennart Kyrdalen ved sentralvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge en Nettavisen-tipser, skal en tagger ha kommet nær en kjøreledning blant togsettene i Lodalen.

Sterkt lysglimt
Politiet ble varslet av et vitne som observerte et sterkt lysglimt i området like før klokken 01 natt til onsdag.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut, og en voksen mann ble funnet bevisstløs og sterkt forbrent liggende ved et av togsettene som sto parkert på skinnegangen.

Han ble umiddelbart fraktet til Ullevål universitetssykehus, med livstruende skader, og er nå under intensivbehandling. Sykehuset opplyser at tilstanden hans er kritisk, og at han har omfattende skader over hele kroppen.

Politiet arbeider fortsatt med å identifisere den skadde mannen, men opplyser at det dreier seg om en voksen mann. Politiet vet ikke om han var alene da ulykken skjedde.

Personlige gjenstander funnet
Politiet har funnet det som beskrives som «personlige eiendeler» på taket av den ene togsettet.

- Dette er gjenstander som vanligvis bæres på kroppen, ikke utstyr som kunne vært brukt til hærværk eller annen kriminalitet, sier vaktlederen.

På dette området i Lodalen står en rekke tog parkert, og her har taggere tidligere spraymalt vogntog. Ifølge TV 2 pågrep politiet taggere i området for bare tre dager siden.

Politiet vil ikke bekrefte at han drev med tagging, men opplyser at vedkommende ikke hadde lovlig tilgang til det avsperrede området, men politiets etterforskning har foreløpig ikke avdekket noe som tyder på at mannen drev med noe kriminelt.

Kommentarer til denne saken