RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsvarig for politimenn som var leiemordere for mafiaen

New York (NTB-DPA): To tidligere politidetektiver i New York ble fredag dømt til livsvarig fengsel, etter å ha blitt funnet skyldige i å ha arbeidet som leiemordere for mafiaen i byen.

Stephen Caracappa (67) og Louis Eppolito (60) ble funnet skyldige i å ha drept åtte mennesker på oppdrag for mafiaen, samt i pengeutpressing, narkotikahandel og hvitvasking.

Anthony Casso, en av mafiatoppene i Luchese-familien, var oppdragsgiver, og betalte godt for de to politimennenes tjenester på 1980- og 90-tallet.

Ved ett tilfelle fikk de to drøyt 400.000 kroner for å likvidere en av toppene i den rivaliserende Gambino-familien, Edward Lino.

I november 1992 stanset Caracappa og Eppolito bilen Lino kjørte i Brooklyn, og skjøt ham rett ned.

De to tipset også Casso om forestående politiaksjoner og sørget for at han fikk navn på folk som sa seg villige til å vitne mot mafiaen.

De to tidligere politifolkene ble funnet skyldige i tiltalen i 2006, men måtte vente i tre år på straffeutmålingen. Den lyder på livsvarig fengsel, uten mulighet til prøveløslatelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere