Gå til sidens hovedinnhold

Livsvarig for serieskytteren fra Malmö

Malmö (NTB-TT): En domstol i Malmö dømmer Peter Mangs til livsvarig fengsel for to drap. Den såkalte serieskytteren fra Malmö dømmes også for åtte drapsforsøk, tre flere enn han ble dømt for i tingretten.

Den nye dommen falt torsdag i hovrätten, som tilsvarer en norsk lagmannsrett. Mangs hadde krevd å bli frikjent, mens påtalemyndigheten fikk rettens medhold i at dommen tvert om skulle utvides til å gjelde flere lovbrudd.

- Hovrätten har stort sett vurdert bevisene på samme måte som tingretten gjorde. Forskjellen er at hovrätten skjerper lovanvendelsen i tre tilfeller der tingrettens vurdering var mildere, skrev Malmö-avisen Svenska Dagbladet torsdag.

Dommen mot Mangs bygger ifølge nyhetsbyrået TT i høy grad på tekniske beviser. Det dreier seg om nitid gransking av løpene fra skytevåpen, tomhylser og små biter av kuler, men derimot ikke av fingeravtrykk.

Mangelen på fingeravtrykk er noe forsvareren i saken har vært nøye med å påpeke. Aktoratet har på sin side vist til flere vitner - blant dem to bekjente av Mangs og en psykolog - som forklarer at Mangs har fortalt dem om drap han har begått. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter