Livvakten skutt

Foto: Bax Lindhardt (SCANPIX)

Livvakten til den norske svindleren Stein Bagger er skutt i København.

29.01.09 15:23

Politiet jakter på flere gjerningsmenn, skriver Ekstra Bladet.

Det er Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg som er skutt. Han har tidligere jobbet som livvakt for Stein Bagger i ett år. Skyteepisoden skjedde i Ny Østergade i sentrum av København.

Sandberg skal være truffet i ryggen, men er meldt å være utenfor livsfare. Han befant seg inne på kaféen Joe and the Juice sammen med et medlem av Hells Angels-gruppen AK81, da det ble skutt gjennom vinduet.

To gjerningsmenn
Dansk politi jakter nå to menn med utenlandsk bakgrunn. Vitner skal ha sett de to mennene løpe vekk fra åstedet, ifølge berlingske.dk.

Skuddepisoden skal være fanget opp av overvåkingskameraer.

Ifølge øyenvitnene skal den ene gjerningsmannen ha gått fram til vinduet, avfyrt et skudd, for deretter å trekke seg tilbake for å beskytte seg mot mulig returild. Deretter skal han ha gått fram og skutt en gang til, melder jp.dk.

Deretter flyktet de to mennene og forsvant.

Sandberg ble fraktet med ambulanse til Rigshospitalet, men ble utskrevet etter kort tid. Kulene skal ikke ha truffet mannen.

- Han ble rammet rent overfladiske av rester fra et av prosjektilene, som først hadde truffet veggen i baren, sier Henning Skou Kofoed hos Københavnpolitiet.

Sandberg sitter nå i avhør hos politiet.

Én milliard
Brian Sandberg var torsdag morgen i avhør hos politiet i forbindelse med Stein Bagger-saken, men politiet tror ikke svindelsaken har sammenheng med skyteepisoden.

Norskfødte Bagger er siktet for dokumentfalsk og bedrageri for opp imot en milliard danske kroner, en sak som er blant de største svindelsakene i Danmarks historie.

Den tidligere IT Factory-direktøren sitter for tiden varetektsfengslet i Danmark. Han skal i 2007 og 2008 ha forfalsket underskriften til IT Factorys styreleder og storaksjonær Asger Jensby, noe som har påført en rekke banker store tap på diverse leasingkontrakter.

IT Factory gikk konkurs 1. desember.

Delvis skyld
Bagger har erkjent seg delvis skyldig, blant annet for å ha svindlet SEB Bank for 51 millioner danske kroner ved å ha forfalsket underskrifter. I tillegg innrømmer han å ha svindlet en rekke danske og internasjonale virksomheter.

Han nekter for å ha svindlet til seg et så stort beløp som han er tiltalt for.

Forsvant sporløst
Bagger ble meldt savnet mens han var på ferie i Dubai og ble senere etterlyst av dansk politi og Interpol.

Han oppholdt seg på ferie med sin kone og et vennepar i Dubai da han forsvant sporløst. Det fantes ikke spor etter mannen, som i tillegg til kone og en datter, etterlot seg store verdier. Mye tydet derfor på at flukten ikke var nøye planlagt.

Han meldte seg selv for politiet i Los Angeles, California 6. desember, og ble så utlevert til Danmark.

Under rettsmøtet i Lyngby, tilsto han flere av punktene i siktelsen. 41-åringen skal ha tatt til tårene under fengslingsmøtet.

Truet på livet
Bagger skal ha uttalt at han og familien ble truet på livet og at han bel presset for penger de siste fire årene.

Den tidligere direktøren satt i isolat, men ble så overført til vanlig varetekt, mot sin vilje. På sin første spasertur i luftegården på Vestre Fængsel, ble han overfalt av en 22 åring og måtte sy tre sting i ansiktet.

Ifølge Berlingske Tidende skal Stein Bagger ha blitt truet av flere andre av de innsatte som har tilknytning til grupper som er i konflikt med Hells Angels.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag