RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LKAB vil ikke kommentere olivin-interesse

Sist oppdatert:
Det svenske jernkonsernet LKAB vil ikke kommentere overfor iMarkedet om de er interessert i å kjøpe statens eierandel i As Olivin eller om de kikker på Crew grønlandske olivin-prosjekt
Ifølge dagens utgave av Dagens Næringsliv så er staten i suttfasen med å selge sine resterende 51 prosent i gruveselskapet As Olivin. Staten har tidligere solgt 49 prosent av selskapet til amerikanske North Cape for 400 millioner inkludert en forkjøpsrett til de resterende aksjene dersom de kan matche et tilbud fra eventuelle andre interessenter.

Det svenske gruveselskapet LKAB er trukket frem som en mulig byder på eierandelen, men selskapet vil ikke kommentere om de er inne med et bud.

- Vi kommentere ikke den type affærer, sier informasjonsdirektør Anders Furbeck i LKAB til iMarkedet i ettermiddag.

Han vil heller ikke kommentere om selskapet som er Europas eneste produsent av jernmalm, om de er en potensiell interessent til gruveselskapet Crew Developments olivinprosjekt på Grønland. Crew jobber med å finne en finansielle og/eller industriell partner til prosjektet etter at de erklært en opsjon på lisensen tidligere i år. Les: Crew jobber med olivinprosjekt

Furbeck medgir at LKAB er kjøper og forbruker av olivin.

- Det brukes som en innsatsvare i våre pellets produksjon, og vi hadde tidligere en egen produksjon, sier Furbeck til iMarkedet.

Olivin er en viktig innsatsfaktor i stålindustrien og kjøpere er alle de store stålprodusenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere