RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LNG-rederne i kø for indonesisk gass

Sist oppdatert:
Hele flokken med LNG-rederier skal nå være klar for å skaffe seg kontrakter på frakt av flytende naturgass fra Indonesias Tangguh LNG-prosjekt
Ifølge bransjekilder TradeWinds har snakket med så er det de velkjente uavhengige LNG-rederiene som nå posisjonerer seg for Tangguh-gassen. Golar LNG, Exmar, Bergesen, A.P. Møller, Mitsui OSK Lines, Teekay samt Hyundia Merchant MArine og SK shipping er alle på interessentlisten.

I tillegg skal en håndfull lokale rederier også har uttrykt sin interesse for å få oppgaver i forbindelse med det BP-ledet LNG-prosjektet.

Det er ifølge TradeWinds ventet at fire rederier blir forhåndskvalifisert til prosjektet som skal ha behov for mellom fem og syv LNG-skip.

En rekke av interessenten vil sannsynligvis falle fra på grunn av krav om blant annet minst fem års erfaring med LNG-skip og at rederiet har nylig blitt tildelt en kontrakt på minst 15 år fra en annen av de store LNG-produsentene.

Det er planlagt produksjonsstart i 2007, men dette kan bli forskjøvet til 2008 som følge av forsinkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere