RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LNG: Shell venter videre vekst i Asia

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Shell tror at veksten i markedet for flytende naturgass i Sørøst-Asia vil forsette i takt med regionens voksende energibehov
- Vi ser at det fortsetter å være en region med virkelig vekst, med potensielt raskere økonomisk vekst sammenlignet med resten av verden, sa Shells adm. direktør Malcolm Brinded på en mediabriefing i Singapore i dag tidlig, melder Dow Jones Newswire.

Brinded sa videre at, basert på Shells estimater, vil Asia-Stillehavsregionen, som i dag står for en fjerde del av verdens energibehov, i 2020 stå for mellom 35 og 40 prosent av det globale energibehovet. Samtidig pekte han på at regionen kun har 4 prosent av verdens oljeressurser og 7 prosent av gassreservene.

- LNG-handelen i Asia-Pacific vil være en nøkkelkomponenten her. Det er derfor vi er fornøyd med å være i en så sterk posisjon i Asia i dag, sa Brinded.

Shell har en markedsandel på en tredje del i fem av de 12 landene som pr. i dag eksporterer LNG.

Shell har videre en andel på 37 prosent av dagens LNG-prosjekter, og ifølge Dow Jones så regner Brinded med en vekst i Shells LNG-produksjon på 6 prosent årlig.

I tillegg til Asia så peker Brinded på veksten i Atlanterhavsbassenget og både øst- og vestkysten av USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere