RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LNG-spekulasjoner rundt Bergesen igjen

Sist oppdatert:
Bergesen er igjen trukket frem som en meget aktuell kandidat til å vinne den siste av de planlagte LNG-kontraktene til Qatar RasGas-prosjekt
Les også: Bergesen lukter på mer LNG-business

TradeWinds skriver torsdag ettermiddag at Bergesen fortsatt er med i kampen om den siste av et program som totalt består av seks nybyggingskontrakter med tilhørende lange fraktkontrakter.

Utover at Bergesen fortsatt er med i kampen om denne kontrakten med Qatars gigantiske LNG-prosjekt Ras Laffan Gas, ser det ut til at situasjonen er nærmest uendret siden den samme kontrakten ble knyttet til Bergesen i slutten av oktober.

Av programmet på seks nybygg, gjenstår tre av kontraktene. To av kontraktene er vil etter alle solemerker gå til de japanske partnerne MOL og NYK Line og belgiske Exmar.

Den siste kontrakten var påtenkt danske AP Møller, men siden i fjor høst skal Bergesen ha jobbet med å rappe kontrakten. Ifølge TradeWinds skal Bergesen være nærmest å vinne kontrakten ved at de tilbyr Qatar Shipping Co. en eierandel på 49 prosent.

Det er ventet at kontraktene blir avklart innen utgangen av mars. Skipene skal bygges på sørkoreanske Samsung og rederiene får 25 år lange kontrakter med RasGas.

Både Bergesen og Golar LNG var aktuelle for RasGas-kontrakter da anbudet første kom i markedet for ett år siden, men Golar falt fra i april i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere