RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LNG-terminal kan ryke for Aker Kværner

Sist oppdatert:
Det eventuelle oppdraget med å bygge en importterminal for flytende naturgass for Chevron utenfor nordvest kysten av Mexico kan ryke for Aker Kværner. Chevron inviteres nå til Sempras terminal
Bakgrunnen for at oljekonsernet Chevron nå kan komme til å skrinlegge planen for en LNG-terminal utenfor delstaten Baja California i det nordvestlige Mexico, er en klar invitt fra energikonsernet Sempra Energy.

Sempra som har den eneste importterminalen under bygging i området sier at de nå vurderer å utvide sin planlagte terminal for så å selge deler av importkapasiteten til Chevron. Det sier Sempras konsernsjef Mark Snell til Reuters.

- Jeg tror det vil kun være vår fasilitet i Baja, sier Snell til Reuters.

Snell mener at en løsning som nå skisseres av Sempra vil være mer lønnsom for Chevron enn bygging av en ny terminal.

- Vi snakker med alle. De (Chevron) vet. Jeg tror vi vil ekspandere vårt anlegg og de vil ta den ekstrakapasiteten og jeg tror det vil være den beste dealen, sier Snell.

Sempras terminal er allerede under bygging og er ventet å stå ferdig i 2008. Chevron har ikke kommet så langt i prosessen, men har leid inn Aker Kværner til å lage planer for en offshore-terminal som i utgangspunktet skal baseres på Aker Kværner sementmodul.

Tidligere har Golar LNG sammen med Marathon Oil kastet inn håndkleet for tilsvarende planer i Baja California.

Sempra har to terminaler på gang i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere