RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lønnsnemd roer oljeprisen

Sist oppdatert:
Signalene om at regjeringen vil løse oljestreiken ved tvungen lønnsnemd har fått oljeprisen til å falle tilbake etter en topp tidligere i dag etter signaler om utvidelse av konflikten
Et fat av referanseoljen Western Texas Intermediate for levering i desember handles nå på 55,30 dollar fatet etter å ha toppet seg på 55,67 dollar i morges etter at Norges Rederiforbund varslet at de vil utvide lockout'en til å ramme hele den norske oljeproduksjonen.

Varslet ble sendt ut i morges å gå umiddelbar ny oppgang i oljeprisen som for første gang passerte 55 dollar fatet på fredag i USA. Oljeprisen er fortsatt opp 13 cent i forhold til sluttkursen fredag, men ned fra toppen i morges.

Prisen på Nordsjøolje for levering i desember toppet seg i morges på 51,90 dollar fatete, men har falt tilbake sammen med WTI-oljen, og et fat koster nå 51,25 dollar i London.

Det er signaler fra norske regjeringskilder om at de kommer til å legge frem et forslag om tvungen lønnsnemnd for å ende den fire måneder lange arbeidskonflikten som har sendte oljeprisen ned igjen.

- Det er partene som bærer ansvaret for denne langvarige og fastlåste konflikten og dens konsekvenser. Vi ser nå nærmere på hvilke konsekvenser opptrappingen kan komme til å få, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten i en kommentar til opptrappingen av riggkonflikten på norsk sokkel.

Det er Høybråten som må legge frem forslag om tvungen lønnsnemnd.

Konflikten har hittil kun rammet en liten del av norsk oljeproduksjon, men har vært mer omfattende mot letevirksomheten hvor flere rigger er rammet. Rederiforbundets lockout-varsel som vil få effekt om to uker ville bety full stans i norsk oljeproduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere