RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lønnsomheten falt i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Rigglønnsomhetsindeksen SCORE falt overraskende i august, og det er spesielt semimarkedet i Nordsjøen og Vest-Afrika som trakk ned
Det går frem av den månedlige rapporten fra det store amerikanske riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Ifølge SCORE-indeksen for august så falt lønnsomheten i Nordsjøen med 5,3 prosent til 39,1 i august fra juli. Indeksen for Nordsjøen ligger dermed 8 prosent under nivået i samme måned i fjor.

Vest-Afrika viste også svakhetstegn, og regionsindeksen falt 3,1 prosent til 49, men er opp 5,1 prosent i forhold til august i fjor.

Kun marginal oppgang i Mexico-gulfen og Sørøst-Asia gjorde at verdensindeksen endte ned 1,9 prosent til 43,9, fortsatt 10 prosent over august 2003, takket være pen oppgang i Mexico-gulfen og Asia det siste året.Nordsjøen og Vest-Afrika er markeder dominert av halvtnedsenkbare borerigger, såkalte semi'er, og semi-indeksen falt 3,9 prosent fra juli til august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere