RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Operadirektør Nils Are Karstad Lysø har en lønn på 1,88 millioner kroner i året. Dette er 438.000 kroner mer enn forgjengeren.
Operadirektør Nils Are Karstad Lysø har en lønn på 1,88 millioner kroner i året. Dette er 438.000 kroner mer enn forgjengeren.

Lønnsvekst til operasjefen i kuttperiode

Sist oppdatert:
Den Norske Opera & Ballett sliter med milliardgjeld og forbereder kutt. Likevel har styret valgt å gi lønnsøkning på 438.000 kroner til operasjefe.

Operadirektør Nils Are Karstad Lysø har en lønn på 1,88 millioner kroner i året. Dette er 438.000 kroner mer enn forgjengeren, Tom Remlov, som forlot Operaen for et år siden, skriver Dagsavisen.

Operaen har 1,3 milliarder kroner i gjeld og sliter med svært høye pensjonsforpliktelser. De siste årene er det blitt gjennomført betydelige innstramminger, og torsdag sa operasjefen til NRK at den økonomiske situasjonen krever kutt også neste år.

Det var Operaens forrige styre som ansatte Lysø. Tidligere styreleder Ellen Horn ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagsavisen.

Leder Hans Ole Rian i Musikernes Fellesorganisasjon, som organiserer flere av de ansatte, ber om en forklaring.

– Det er kanskje ikke det beste signalet et styre kan sende ut hvis de er bekymret for økonomien i en virksomhet og ønsker at virksomhetens ansatte skal stå samlet og kollegialt i en økonomisk vanskelig tid, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere