RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lønseth: Skal ikke være lov å oppfordre til drap

Oslo (NTB): Regjeringen vil snarest sørge for at det blir straffbart å oppfordre til drap på internett. Men bloggeren Eivind Berge går uansett fri.

Regjeringen har forutsatt at ytringer på nettet omfattes av straffeloven fra 1902, men dette avviste Høyesterett med to stemmer mot én i en kjennelse torsdag.

- Det kan vi ikke leve med. Vi vil sørge for at Stortinget får en lovproposisjon som tydeliggjør dette så snart som mulig, sier statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet til NTB.

I den nye straffeloven som ble vedtatt i 2005 går det tydelig fram at også handlinger eller ytringer utført på internett er å anse som offentlige, noe den gamle lovteksten fra 1902 naturlig nok ikke eksplisitt gir uttrykk for. Problemet er at den nye straffeloven aldri har trådt i kraft.

- Før den samlede straffeloven kan implementeres må politiet ha et nytt IKT-verktøy på plass. Men det betyr ikke at loven ikke kan endres på enkelte punkter. Det er blitt gjort en rekke ganger siden 1902, senest i vår, sier Lønseth. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere