*Nettavisen* Nyheter.

LO ber for biodiesel

Foto: Thor Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)

LO-leder Roar Flåthen ber statsminister Jens Stoltenberg om å stoppe forslaget om avgift på biodiesel.

23.11.09 18:05

- Dette har ikke vært noen god sak for regjeringen, sier Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Han kommer med en klar oppfordring i tolvte time.

- Når sentrale statsråder stiller spørsmål ved om de ikke var klar over hva de har vært med på, så bør det være grunn til å utsette avgiften eller i det minste forlenge innfasingsperioden, sier LO-lederen.

Stemmer torsdag
- Dette har vært en litt rar sak. Jeg tviler på at det er vilje i regjeringen til å snu og droppe avgiften. Nå gjenstår det jo bare å stemme over forslaget i Stortinget, sier Flåthen og peker på at de folkevalgte avgjør avgiftsspørsmålet torsdag.

- LO har hele tiden ment at det ikke var riktig å innføre avgift på biodiesel nå. Prosessen og diskusjonen om saken har heller ikke vært god nok, sier Flåthen.

Skape marked
Han er glad for at Norge lovfester en innblanding av 2,5 prosent biodiesel i vanlig diesel.

- Det er bra, for det skaper et marked. Vi mener videre at regjeringen bør være enda klarere på at innblandingen med biodiesel skal opp i fem prosent, sier Flåthen.

Han mener det er bra at regjeringen satser på å utvikle og forske fram andregenerasjons biodiesel i Norge, blant annet ved å ta bruk trevirke.

- Men det er altså feil signal å innføre avgift på biodiesel nå. Det gir et feil signal, sier Flåthen.

Forutsigbarhet
- Her handler det om å skape bedre forutsigbarhet for de som har satset på biodiesel. Mange har stolt på at avgiftsfritaket skulle fortsette, sier Flåthen.

Mandag var også Fagforbundets leder Jan Davidsen like klar i sin tale.

- Det vil være fornuftig om regjeringen bidrar til å fremme og videreutvikle biodiesel gjennom et avgiftsfritak, sa Davidsen på Fagforbundets landsmøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.