Gå til sidens hovedinnhold

LO blar opp 12 millioner til ny tenketank

Oslo (NTB): LO gir 12 millioner kroner i starthjelp til den nye sosialdemokratiske tenketanken Agenda, som de håper skal bli en motvekt til Civita.

Næringslivstoppen Trond Mohn har også bidratt til den planlagte tenketanken, skriver Dagsavisen.

- Det vil helt sikkert bli en god investering for dem som er opptatt av at flere tema i samfunnet, spesielt arbeidslivsspørsmål, skal få en annen tilnærming enn den rene kommersielle, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke til Dagsavisen.

LO-sekretariatet bevilger de 12 millionene over en treårsperiode fra 2013 til 2015. Tenketanken blir tema når LO-leder Gerd Kristiansen sammen med Ap-leder Jens Stoltenberg onsdag skal innlede til faglig-politisk debatt under LO Stats kartellkonferanse på Gol.

LO bidrar dermed sammen med næringslivstoppen og milliardæren Trond Mohn til prosjektet. Mohn kjøpte også aksjer i tenketanken Civita da den ble etablert.

Det er ventet at Agenda vil bli lansert ganske snart. Med pengene fra LO har de kommet over et viktig hinder. Men det er fortsatt mye som gjenstår. Ikke minst jobbes det med å få inn de rette folkene. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping