RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO: En annen og mer usikker kurs

Oslo (NTB): Den blåblå regjeringens første statsbudsjett varsler en tendens hvor det går mot større forskjeller på folk, mener LO.

- Statsbudsjettet byr ikke på dramatiske endringer, men tendensen går klart i retning av økte forskjeller på folk, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun viser til at budsjettet legger opp til skattelettelser som langsiktig vil gå ut over innsatsen på viktige velferdsområder.

- Regjeringen vil gi størst skattelettelser til dem som har mest, kutt overfor de arbeidsledige og en familiepolitikk som bremser likestillingen mellom kjønnene, sier hun.

LO-lederen mener budsjettforslaget vil skape mer utrygge arbeidsplasser på grunn av det hun karakteriserer som et svekket styringsgrep.

- Det er særlig uttrykk for manglende styringsevne at hele lettelsen går til skattelettelser som har liten positiv virkning for næringslivet. Den går i hovedsak til personer og mest til dem som har mye fra før. Lavere lønte får en lettelse på 2-3.000 kroner. De med millioninntekter får titusener, sier Kristiansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere