*Nettavisen* Nyheter.

LO fortsatt kritisk til Ryanair-kontraktene

Oslo (NTB): Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven etter tilsyn på Ryanairs norske base på Moss Lufthavn Rygge i juni. LO mener likevel at flyselskapet er en versting.

LO vil ennå ikke gå med på å friskmelde det irske lavprisselskapet, skriver Aftenposten. Årsaken er at tilsynet har notert seg at arbeidstid og matpauser ikke er omtalt i kontraktene og har gitt selskapet pålegg om å presisere dette.

LO-forbundet Handel og Kontor har sendt brev til tilsynet der de blant annet ber om å få vite om de Ryanair-ansatte som Luftfartstilsynet har snakket med på Rygge i forbindelse med arbeidet med rapporten, ble intervjuet mens Ryanair var til stede.

- I så fall er jo ikke rapporten mye verdt. Dessuten reagerer vi på at rapporten ikke omhandler det faktum at det er forbundet med tap av arbeidskontrakt å engasjere seg i fagforeningsarbeid, sier Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes til avisen.

Ryanair har for øvrig varslet at de ikke vil innrette seg etter Luftfartstilsynets pålegg om å presisere arbeidstid og pausetid i kontraktene til sine ansatte på norsk jord. Dette fordi de står fast ved at besetningen som har base i Norge, er underlagt irsk og ikke norsk lov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag