LO går etter studentene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

LOs inntog på universiteter og høyskoler begynner å gi resultater.

17.12.10 08:58

- Vi har økt innsatsen overfor studentene og opplever nå økende medlemstall i studentmassen, sier LO-sekretær Kristian Tangen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Etter å ha ligget på rundt 10.000 studentmedlemmer i en årrekke, fra 8.500 medlemmer i 2003, har antallet økt med 1.500 bare det siste året. Nå er det 12.700 medlemmer, og målet er langt flere. Det har da også ringt flere varselklokker for LO i forhold til studentmassen det siste året.

Lillebror

En Fafo-rapport som ble gjort for LO sist vinter viste at få studenter kjenner til LOs studentmedlemskap. 63.000 av landets 220.000 studenter var da organiserte, men langt flere av dem i Unio, med 23.000 medlemmer, og Akademikerne, med 20.000 medlemmer.

Som om ikke det var nok, kom det i høst et spark fra avtroppende leder Turid Lilleheie i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag. Hun sa da til ANB at LO hadde en kjempeutfordring med å profilere seg bedre for de langtidsutdannede.

Landet rundt

- Fafo-undersøkelsen synliggjorde at vi hadde en jobb å gjøre. Vi har derfor økt innsatsen over hele landet. Hele LO-familien står bak denne satsingen, og vi er nå til stede på universiteter og høyskoler landet rundt, og i hvert eneste fylke, sier LO-sekretæren.

LO Studentservice er fysisk til stede med stand på de aktuelle skolene, og medlemskapet består blant annet av bistand for de som jobber ved siden av studiene. LO ønsker også å tilby assistanse til dem som tar profesjons- og lengre utdanninger.

- Medlemskapet er tilpasset de enkelte forbundene, men det er et utvidet medlemskap der man får i både pose og sekk, hevder Tangen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.