RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO kritiserer Lundteigen etter trygdeutspill

Oslo (NTB): Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen får kritikk fra LO etter at han krevde innstramming av retten til ledighetstrygd for østeuropeiske arbeidstakere i Norge.

Det var på trykk i Aftenposten mandag at Lundteigen sto fram med advarsler om at østeuropeere vil strømme til Nav-kontorene for å heve norske dagpenger når de blir arbeidsløse. Utspillet falt ikke i god jord i LO.

? Sps finanspolitiske talsmann burde i stedet konsentrere seg om hvordan vi skal kunne holde flest mulig arbeidstakere i aktivitet ute i bedriftene, slik at vi kan bygge bru over den økonomiske krisen, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lundteigen mener det ikke bør være mulig for utenlandske arbeidstakere å heve norsk trygd etter å ha arbeidet i Norge i bare seks måneder. Bestemmelsen må strammes inn, krever han. Flåthen reagerer mot å endre regelverket.

? Når vi i flere år har tatt imot disse menneskene med åpne armer fordi vi så sårt trengte deres arbeidskraft for å bygge landet, så skylder vi å behandle dem på en ordentlig måte. Det skulle bare mangle, sier Flåthen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere