LO-lederen ber Solberg ligge unna lønnsoppgjøret

Oslo (NTB): LO-leder Gerd Kristiansen sier hun vil sette statsministeren på plass hvis hun sier for mye om hovedoppgjøret denne våren.

Kristiansen er bekymret for at NHO skal forsøke å danne en slags allianse med den nye regjeringen under lønnsoppgjøret, og ber nå statsminister Erna Solberg (H) holde seg på riktig side av grensene som er dratt opp i trepartssamarbeidet. I LO-gården er det fullstendig uakseptabelt at myndighetene, uansett regjering, mener noe om størrelsen eller innretningen på lønnsoppgjørene. Dette er det utelukkende opp til forhandlingspartene å fastsette.

- Det virker på meg som om NHO føler de er i en bedre posisjon nå, med den blåblå regjeringen, enn under siste åtte årene med de rødgrønne. Men myndighetene skal ikke blande seg inn i oppgjørene. Jeg har smekket Erna Solberg over fingrene før, og jeg gjør det igjen hvis jeg må, sier LO-lederen til NTB.

Hun sikter til NHOs årsmiddag, da Solberg overfor TV 2 manet til både moderasjon og ansvarlighet i årets lønnsoppgjør. Det fikk Kristiansen til å tenne på alle pluggene.

- Hun var veldig formanende overfor oss og ga uttrykk for at hun ikke tok oss på alvor. LO har alltid vist ansvarlighet i tariffoppgjørene. Så jeg fortalte henne at «dette har du ingenting med», sier Kristiansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.