RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-lederen får kritikk tannbehandling i utlandet

LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk for tannbehandling i Ungarn.
LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk for tannbehandling i Ungarn. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk fra Tannlegeforeningen fordi hun ikke støttet norske tannleger, men i stedet dro til Ungarn for å få billig tannbehandling.

- Vi ser at LO-lederen er bekymret for sosial dumping og kostnadsjag i andre bransjer, men når det kommer til hennes egne tenner, velger hun billigløsningen i utlandet. Signaleffekten er negativ når folk i ledende posisjoner ikke vil støtte opp om norske arbeidsplasser og næringsliv, sier kommunikasjonssjef Morten Rolstad i Tannlegeforeningen til Dagens Næringsliv.

Det var i Dagbladet forrige lørdag at Gerd Kristiansen fortalte at hun for tre-fire år siden dro til Ungarn for behandling etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking.

Spesialist i periodontitt, Arnt Helge Dybvik i Sandefjord, mener det er helt greit at vanlige folk tar turen til lavkostland.

- Men når folk i høye posisjoner fronter slike billigbehandlinger, undergraver det norske arbeidsplasser. Og så er det dobbeltmoralen: Gerd Kristiansen kritiserer Norwegian for benytte utenlandske ansatte på lavere lønninger og andre ordninger enn i Norge. Men når det kommer til sine egne tenner og egen økonomi, er hun seg selv nærmest og aksepterer ikke det norske kostnadsnivået, sier Dybvik.

Kristiansen ønsker ikke å kommentere uttalelsene eller svare på spørsmål om saken. LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø opplyser at Kristiansens hensikt med å fortelle om saken var å påpeke behov for å styrke det offentlige ansvaret for folks tannhelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere