*Nettavisen* Nyheter.

LO-lederen frykter NHO-utspill truer tariffoppgjøret

Oslo (NTB): NHO-sjef Kristin Skogen Lunds avvisning av å tariffeste pensjonsordninger truer årets tariffoppgjør, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

03.07.14 10:08

Kristiansen sier til Dagens Næringsliv at hun er overrasket over utspillet til NHOs administrerende direktør.

- Ja, jeg er overrasket. Vi skal tross alt inn i et tariffoppgjør. Vi har ikke for vane å gå ut med praktiske krav flere måneder i forveien. Det er ganske uvanlig, sier LO-lederen.

I tillegg til å be regjeringen kutte så kraftig i selskapsskatten at det ifølge Finansdepartementet vil påføre staten et inntektstap på 18 milliarder kroner, avviste Kristin Skogen Lund i Dagens Næringsliv fredag fullstendig å tariffeste pensjonsordninger.

Kristiansen sier hun er forbauset over grådigheten Skogen Lund gir uttrykk for, og sier hun er redd uttalelsene kan true opptakten til tariffoppgjøret.

- I det siste statsbudsjettet ble formuesskatten redusert, arveavgiften fjernet, i tillegg fikk næringslivet valutagevinst. Alt er tiltak som gagner næringslivet. Og nå kommer de og ber om 18 milliarder kroner i redusert selskapsskatt. Samtidig går NHO løs på lønnsdannelsen og vil at arbeidstakerne skal følge et krisepreget Europa, sier LO-lederen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag