RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-lederen tror høyere skatt er en vinnersak

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Regjeringen gjør det dårlig på meningsmålingene og LO-leder Roar Flåthen skylder på utakknemlige velgere. Samtidig tror han høyere skatt kan bli en vinnersak for Ap.

- Det er forbasket at man ikke får respons hos velgerne for de viktige grepene man har gjort. Det er jo en grunn til at de har sluppet å føle finanskrisen på kroppen. Men uten å kjenne på det, setter de heller ikke pris på at det går bra. Det er noe motsigende i dette bildet, sier LO-leder Roar Flåthen i et intervju med Dagsavisen.

Flåthen ser med gru på hva som har skjedd i Europa: Frys av lønninger, reell kjøpekraftnedgang, lønnskutt, innstramming av offentlige budsjetter og reduksjon av sosiale rettigheter.

- Vi gjør det motsatte og øker kjøpekraft en gjennom årets lønnsoppgjør. Vi er et annerledesland, og de rødgrønnes utfordring blir å greie å bevare denne annerledesheten også framover, sier Flåthen.

At Høyre og Frp ifølge flere meningsmålinger den siste tida har over halvparten av de norske velgerne på sin side, gjør Flåthen urolig.

- Dette er en helt ny politisk situasjon og et bilde vi må ta alvorlig, sier han.

Aps partisekretær Raymond Johansen åpnet i forrige uke for å øke skattene i neste stortingsperiode. Det er musikk i Flåthens ører.

- Skattesystemet er den viktigste finansieringskilden for offentlig velferd. Med de utfordringene vi står foran kan vi ikke låse skattenivået i en stortingsperiode til, sier han.

Han sier de som har mest må betale mest.

- Men det kan hende vi alle må gi et lite bidrag. Det viktigste er å skjerme de som har minst, sier Flåthen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere