RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO med tordentale mot Reiten

Sist oppdatert:
Hydrosjef Eivind Reiten gir negative signaler om mulighetene for å satse i Norge, mener fungerende LO-leder Roar Flåthen.
Generaldirektør Eivind Reitens uttalelser om at Hydro fryser investeringene innen videreforedling av aluminium, og vurderer nedleggelser eller salg av virksomheter, får LO-toppen til å gå hardt ut i dagens Aftenposten.

- Eivind Reiten er mye mer pessimistisk enn mange andre bedriftsledere, som har et langt mer offensivt syn på mulighetene i Norge, sier Roar Flåthen. Han er 1. nestleder i LO, og fungerer som LO-leder under Gerd-Liv Vallas sykefravær.

- Når Reiten uttaler seg, diskrediterer han på mange måter at det er interessant å satse på industri i Norge i fremtiden. Se på Røkke. Han signaliserer at han vil satse i Norge, og har en mye mer offensiv og positiv holdning. Da tror vi totalt sett at det vil være lønnsomt å gjøre det, sier Flåthen til Aftenposten

LO og Hydro er fra før på kollisjonskurs når det gjelder selskapets planer om å stenge ned deler av virksomheten ved aluminiumsverkene i Årdal og Høyanger, uten å ville investere i ny produksjonskapasitet.

Flåthen mener selskaper som Hydro og Statoil, Telenor og Kongsberg Gruppen, der staten er stor på eiersiden, er helt avgjørende innen sine områder i Norge.

- Derfor er vi så opptatt av at styret og ledelsen i disse selskapene ikke bare driver innhøsting og bruker all verdiskapingen på å investere ute. Vi må også videreutvikle arbeidsplassene i Norge. Hvis Reiten er uenig med oss i det, så er han ikke på lag med oss. Dette vil vi gjerne snakke med ham om, sier Flåthen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere