RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-nestleder Gerd Kristiansen vil bli LO-sjef

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): LO-nestleder Gerd Kristiansen (56) bekrefter overfor VG at hun er kandidat til ledervervet i LO etter Roar Flåthen som går av neste år.

Onsdag denne uken bekreftet den andre nestlederen i LO, Tor-Arne Solbakken, at han vil bli LO-sjef, og dermed er maktkampen i gang.

- Jeg ønsker å bli LO-leder, og hvis valgkomiteen spør, vil jeg bekrefte at jeg er kandidat, sier Kristiansen, som har bakgrunn som hjelpepleier før hun startet med faglig arbeid. Hun har vært nestleder i LO siden 2009 og kom fra nestledervervet i LOs største forbund, Fagforbundet, som hun hadde fra 2005.

- Jeg bestemte meg for en stund siden, men har valgt å vente med å bekrefte mitt kandidatur. Men nå som Tor-Arne har gjort det, synes jeg det er greit å si at også jeg ønsker å bli LO-leder, sier Kristiansen til VG.

- Årsaken til at jeg har ventet, er at jeg først har ønsket å få tilbakemeldinger i LO på om jeg har støtte. Jeg føler at jeg har relativt god støtte, og det gjør at jeg fremmer mitt kandidatur, sier hun.

Roar Flåthen (62) går av for aldersgrensen i mai neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere