AUF og Oslo LO er uenige i Ap-leder Jonas Gahr Støres nei til regjeringssamarbeid med Rødt eller MDG etter valget neste år, skriver Klassekampen.

Les også: Støre avviser å danne regjering med MDG eller Rødt

Støre slo overfor samme avis tirsdag fast at Arbeiderpartiet ikke skal søke regjeringssamarbeid med Rødt eller MDG etter valget i 2021, men heller ta utgangspunkt i samarbeidspartnerne Senterpartiet og SV, som partiet satt i regjering med mellom 2009 og 2013.

Til grunn for det la han MDGs ønske om å avvikle oljenæringen og at Rødt selv har sagt at de ikke ønsker å sitte i regjering. Samtidig åpnet han døra for KrF, om de skulle revurdere veivalget de tok i 2018.

Les også: Støre faller i popularitet hos egne velgere

Nå møter han motstand i egne rekker. Til avisa sier AUF-nestleder Astrid Eide Hoem at ungdomspartiet er åpne for å samarbeide med alle som vil felle den sittende regjeringen.

– Både MDG og Rødt er med på å bidra til det. Vi skal ikke si nei til et flertall som vil kaste høyreregjeringen, sier hun.

Hoem sier at det er uaktuelt for AUF å søke samarbeid med KrF, med mindre partiet endrer retning i saker om homoterapi, abortloven og bioteknologiloven.

Ingunn Gjerstad, som leder LO i Oslo, mener avvisningen av de to partiene svekker mulighetene for et rødgrønt flertall i 2021.

Les også: Kjente Ap-profiler forlater Støre - men kan få plass i hans regjering

– Jeg hadde trodd at Ap nå så at de ikke vil være i stand til å få flertall med Sp og SV. I Oslo har vi gode erfaringer med at MDG er med på å styre byen, sier Gjerstad.

Støre får imidlertid støtte fra LO-leder Hans Christian Gabrielsen og Jørn Eggum, som leder Fellesforbundet.

«Vi klarer ikke å omstille oss til en grønn framtid om vi kaster de som skaper verdiene ut i unødvendig ledighet. Situasjonen er vanskelig nok som den er», skriver Eggum i en sms til avisa.