Gå til sidens hovedinnhold

LO om Kjos: - Finn deg heller noe annet å gjøre

Oslo (NTB): Norwegian må bruke andre virkemidler enn lønnsutflagging for å konkurrere på langdistanse, eller droppe det, mener LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

Bjørn Kjos har søkt Luftfartstilsynet om dispensasjon til å registrere sine nye Dreamliner-fly i utlandet for å kunne benytte asiatisk kabinpersonell på langdistanserutene. Får han ikke det, kan løsningen være å flagge ut hele selskapet, fortalte han til Dagens Næringsliv og NRK torsdag.

Solbakken bruker ord som provoserende og forkastelig om planene.

- Hvis han ønsker å nærme seg Ryanair-nivå, er han på kollisjonskurs med hva vi mener om anstendige lønns- og arbeidsvilkår. Kjos har bygget opp selskapet som nært knyttet til norske verdier, men flagger han ut hele flåten, passer liksom ikke navnet Norwegian mer, sier han til NTB.

Kjos har uttalt at de ikke har nubbesjans til å konkurrere på de aktuelle rutene når motstanderne har så mye lavere lønnskostnader. Solbakken har ingen sympati for det.

- Dette er virkeligheten for alle norske næringer som driver med eksport. Kjos må finne andre måter å ta opp konkurransen på enn å kjøre et ras mot bunnen for lønnsvilkårene. Hvis ikke får han finne på noe annet å gjøre enn å kjempe om disse markedene, sier Solbakken. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk