*Nettavisen* Nyheter.

LO-streik vil ramme kollektivtrafikk og transport

Oslo (NTB): 15.500 LO-organiserte går ut i streik fra mandag 8. april dersom meklingen i helgen ikke fører fram.

03.04.13 14:38

Nærmere 900 av disse er bussjåfører organisert i Norsk Transportarbeiderforbund.

En eventuell streik kan dermed blant annet få betydelige konsekvenser for all rutetrafikk med busser i Oslo-regionen, Vestfold, Møre og Romsdal og i Trøndelag, opplyser Norsk Transportarbeiderforbund.

Ifølge YS Privat vil også fylling av drivstoff på flyene og cateringtjenester på Gardermoen stoppe opp. Deler av ambulansetransporten i Grenlandsområdet vil bli rammet, og ni ansatte i Sisterne Drift i Oslo, som forsyner hele Østlandet med olje, vil omfattes av konflikten.

- Det er først og fremst arbeidsgiver vi ønsker å ramme, men vi kan ikke unngå at tredjepart også blir berørt, sier leder i YS Privat, Vegard Einan.

LO brøt onsdag meklingen i lønnsoppgjøret med NHO, og overleverte samtidig listen til riksmekler Kari Gjesteby over hvilke grupperinger som tas ut i streik fra mandag morgen dersom det ikke oppnås enighet innen meklingsfristen søndag klokken 24, skriver frifagbevegelse.no

Blir det konflikt, vil skift- og turnusarbeid som er påbegynt før midnatt søndag, bli avsluttet senest kl. 6.00 mandag 8. april, opplyser LO. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.