*Nettavisen* Nyheter.

LO tillater innleie av renholdere under streiken

Oslo (NTB): Landsorganisasjonen (LO) godtar at bedrifter som er rammet av streik blant renholdsarbeidere, leier inn andre firmaer til å vaske rent.

2.556 renholdere organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund var fra tirsdag morgen i streik. Som NTB meldte førte manglende renhold til at kjøkkenet ved messa i Rena militærleir i Hedmark ble stengt, og flyplassen på Vigra ved Ålesund blir ikke rengjort som vanlig.

Men LO gjør det klart at streikende renholdsarbeidere kan erstattes av andre ved de berørte arbeidsstedene, skriver Klassekampen.

LO har vurdert det slik at det skal være adgang for bedrifter til å «engasjere andre renholdsbedrifter til å få utført arbeidet så lenge streiken varer».

Arbeidsmandsforbundets leder Erna Hagensen er innforstått med LOs linje.

- Det er klart at det gjør det problematisk for oss, men samtidig er det slik at renholdsbedriftene blir rammet, for de får ikke levert sine tjenester til kundene, sier hun.

Arbeidsgiverne i NHO Service deler LOs vurdering av spørsmålet om å bruke alternative renholdere.

- Det er jussen i dette at streiken skal ramme våre medlemsbedrifter, men ikke nødvendigvis deres kunder. Ut fra det har flere jussprofessorer sagt klart fra at kundene kan sette inn andre, enten det er egne ansatte eller rengjøringsbedrifter, sier administrerende direktør Petter Furulund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.