*Nettavisen* Nyheter.

LO-topp foreslår regelendring for å beholde Flåthen

Oslo (NTB): LO-leder Roar Flåthen er ventet å gå av på LO-kongressen i 2013. Men nå foreslår leder av Handel og Kontor, Sture Arntzen, å endre regelverket for å beholde Flåthen i fire år til.

- Jeg mener Flåthen har utviklet seg til å bli en utmerket LO-leder. Nå har han funnet sin posisjon og da blir det feil at han allerede skal gå av om vel ett år, sier Arntzen til VG.

Dagens regelverk sier at ledere i LO kan bli valgt inntil de er 60 år og sitte ut perioden. Ingen kan bli valgt etter de har fylt 60. Flåthen er 61 år gammel.

- Når alle andre må tilpasse seg levealdersjusteringene og det forventes at alle skal jobbe lenger, blir det feil at man har en aldersgrense på 60 år for ledere i LO. Jeg og mitt forbund vil foreslå at grensen økes, sier Arntzen.

Roar Flåthen har tidligere gitt signaler om at det ikke er aktuelt å fortsette, men sier overfor VG at han «forholder seg til LOs regelverk».

Flåthen var nestleder under Gerd-Liv Valla da Yssen-saken sprakk og førte til at Valla trakk seg. Han rykket dermed opp som leder i mars 2007 og ble deretter valgt til å fortsette som leder på LO-kongressen i 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.