RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-topp kritisk til politiaksjoner

Oslo (NTB): Leder Turid Lilleheie i Norsk Tjenestemannslag mener politiet har tatt i bruk for drastiske virkemidler i lønnskampen.

Lederen av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen får uvanlig krass kritikk fra Lilleheie, som leder det største LO-forbundet i staten.

? Johannessen har tatt drastiske virkemidler i bruk, han har gått for langt. Situasjonen er blitt vanskelig, ikke minst for våre medlemmer i politietaten som utfører sivile oppgaver, sier Lilleheie til Dagens Næringsliv.

Hun mener de politiansatte medlemmene i Norsk Tjenestemannslag ligger lønnsmessig langt etter medlemmene i Politiets Fellesforbund.

? Våre medlemmer har ikke hatt kollektiv sykmelding, våre medlemmer har ikke vært i streik. Det skal ikke være slik at de som gjør slikt, skal få mer enn dem som oppfører seg som folk, sier Lilleheie på spørsmål om hva hun mener med at Johannessen har gått for langt.

Onsdag i forrige uke sendte LO-toppen blomster til justisminister Knut Storberget (Ap).

? Storberget er blitt urettmessig hengt ut i mediene. Han har stått imot Johannessens krav om lønnstillegg utenom de ordinære oppgjørene. Det er viktig. Ingen skal få snike i køen, sier Lilleheie.

Johannessen sier til avisen at han er lei av å bli beskyldt for å forsøke å få til noe utenom tur, og sier «det er en uhyrlig påstand».

Til Lilleheies kritikk om blant annet kollektive sykmeldinger sier Johannessen at politiet har den laveste sykefraværsprosenten i staten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere