RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO ut mot Hydro-sjefen

Sist oppdatert:
Hydro har signalisert kraftige kutt i aluminiumsvirksomheten i Norge. LOs nestleder liker dårlig Hydro-sjefen gir negative signaler om mulighetene for å satse i Norge.
Generaldirektør Eivind Reiten uttalte i forbindelse med resultatfremleggelsen i forrige uke at Hydro fryser investeringene innen videreforedling av aluminium, og vurderer salg eller nedleggelser av virksomheter.

Det liker LOs første nestleder, Roar Flåthen, dårlig. Han mener Reiten på mange måter diskrediterer at det er interessant å satse på industri i Norge i fremtiden, i motsetning til blant andre Røkke, som har signalisert at han vil satse i Norge, ifølge Aftenposten.

- Eivind Reiten er mye mer pessimistisk enn mange andre bedriftsledere, som har et langt mer offensivt syn på mulighetene i Norge, side Flåthen til Aftenposten.

Han mener Hydro har plikt og ansvar til å satse på de bedriftene Hydro har innenfor aluminium i Norge.

- Vi kan ikke forvente at alt det vi driver med skal ha like stor avkastning. Vi må akseptere at marginene kan være noe mindre innenfor foredling enn innenfor råvarer som olje og gass. Det er ikke akseptabelt at man bare konsentrerer seg om det som gir maksimal avkastning på kort sikt, sier Flåthen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere