Gå til sidens hovedinnhold

LO vil ha EØS-avklaring fra SV og Sp

Oslo (NTB): Landsorganisasjonens leder Roar Flåthen ber Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet klargjøre sitt syn på EØS-avtalen for å unngå tvil om grunnlaget for en eventuelt ny rødgrønn regjering fra høsten.

- Vi ønsker jo et politisk alternativ til en borgerlig regjering: En fortsatt rødgrønn regjering. Da er det viktig at den avklarer et så viktig spørsmål, sier Flåthen til Aftenposten.

Han viser til at LO er klart for EØS-avtalen, noe som ble bekreftet da LO-kongressen i sin tid sa ja til EØS, men nei til EU-medlemskap.

I mai skal LO-kongressen diskutere EØS, men da vil det handle om avtalens handlingsrom for å sikre arbeidslivsmodellen og selvråderetten over velferdsstaten, forklarer Flåthen.

- Mitt signal er at et borgerlig flertall er en mye større trussel mot utviklingen i norsk arbeidslivspolitikk enn EØS-avtalen. Det må vi ta på alvor, sier Flåthen.

Mandag uttalte Aps parlamentariske nestleder Martin Kolberg til NTB at han ønsker klar tale fra Sp-leder Liv Signe Navarsete for å unngå usikkerhet rundt saken. Også Ap-nestleder Helga Pedersen ba om en avklaring. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping