*Nettavisen* Nyheter.

LO vil utsette oljestriden i nord

Oslo (NTB): LO-leder Roar Flåthen vil utsette striden om oljeleting i de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Vi trenger mer kunnskap. Først må vi ha konsekvensanalysene på bordet, og så kan vi ta stilling når forvaltningsplanen skal revurderes neste år, sier Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Flåthen legger seg dermed på samme linje som Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg, og dette kompromisset tror han også LO-kongressen vil samle seg om.

På LO-kongressen er det både dem som vil si klart nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen allerede nå. Samtidig er det klare tilhengere som vil si ja med en gang. Men Flåthen appellerer til en smule tålmodighet.

- Jeg synes det vil være rart om vi skulle ta stilling før vi har fått vurderingene og faktagrunnlaget som vi har bedt om. Da burde vi jo ikke ha bedt om disse konsekvensanalysene, sier Flåthen.

Han er teknologioptimist, men respekter samtidig miljøfolk som er prinsipielt motstander av olje- og gassvirksomhet i nord. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.