Løberg fikk 14 måneders fengsel

Foto: Halvorsen, Kjersti (SCANPIX)

Liv Løberg er dømt til fengsel i 14 måneder for å ha jukset med vitnemål og jøbbsøknader.

24.04.12 13:39

Hun dømmes for å ha forfalsket vitnemål for å skaffe seg flere lederjobber, samt for grovt bedrageri.

- Vedkommende er dømt til fengsel i ett år og to måneder, hvorav fem måneder er gjort betinget. Hun ble også dømt til inndragning av én million kroner, sier politiadvokat Susie Bergstrand, som har aktorert saken.

Løberg innrømmet overfor Oslo tingrett å ha brukt forfalskede vitnemål for å få flere jobber toppjobber i det offentlige. Hun erkjente straffskyld for dokumentforfalskning, men ikke for grovt bedrageri eller falsk forklaring.

Falske papirer
Hjelpepleieren gjorde karriere på falske papirer og endte opp med toppstilling i kontoret som skal påse at helsepersonell har papirene i orden.

Frp-politikeren Liv Løberg trakk seg fra alle verv, mistet jobben og ble politianmeldt da det i 2009 ble kjent at hun hadde forfalsket vitnemål og attester. 10. april startet rettssaken mot den 62 år gamle kvinnen.

Fra 2000 gjorde Liv Løberg karriere i helsesektoren med falsk siviløkonomtittel fra Norges Handelshøyskole, falsk mastergrad i helseøkonomi fra University of London og falsk bachelor i økonomi fra Queen Mary College. I tillegg utga hun seg for å ha blitt offentlig godkjent sykepleier i Sverige i 1972. Den siste kvalifikasjonen ble etter hvert oppgradert til «spesialsykepleier».

I virkeligheten var hun utdannet hjelpepleier.

Med falske papirer fikk Løberg toppjobber og høye lønninger.

I 2000 ble hun rådgiver i budsjettseksjonen ved Rikshospitalet i 2000 med en årslønn på mellom 400.000 og 600.000 kroner. Året etter ble hun divisjonsdirektør ved Laboratoriemedisinsk divisjon ved Ullevål universitetssykehus. I 2005 hadde hun 780.000 kroner i lønn i denne stillingen. I 2006 ble hun kontorsjef ved Norges veterinærhøgskole og i 2009 ble hun administrasjonssjef ved Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH).

Det er dette kontoret som godkjenner autorisasjoner til blant andre leger, sykepleiere og tannleger.

Tjente millioner
Til sammen skal hjelpepleieren ha tjent 4,3 millioner kroner mellom 1999 og 2008.

Les egen sak: Tjente millioner med falsk CV

I 2010 innrømmet Løberg å ha forfalsket dokumenter, og at hun hadde fått toppjobber i offentlig sektor på falske premisser.

Les: Helsesjef forfalsket CV

Etter at Løberg ble avslørt trakk hun seg også fra vervene i Frp. Hun satt da i kommunestyret og i kontrollutvalget i Vestby kommune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag