RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lockerbie-dømte Megrahi ført til graven

Tripoli (NTB-AFP): Libya har gravlagt mannen som var den eneste som noen gang ble dømt for sprengingen av et passasjerfly over Lockerbie i Skottland i 1988. Mange libyere tror fortsatt Abdel Basset al-Megrahi var uskyldig.

Megrahi ble ført til graven mandag etter at han døde av kreft dagen før. Familien og andre sørgende mintes den avdøde ved en seremoni i Janzur, en forstad like vest for sentrum av den libyske hovedstaden Tripoli.

- Hans lidelser er over, og nå er han hos Gud, sa broren Mohammed al-Megrahi.

- Det ble aldri ført noe avgjørende bevis for at det var han som sto bak sprengningen av flyet, tilføyde Mohammed ifølge nyhetsbyrået AFP.

Megrahi var dømt for å ha sprengt flyet på Pan Ams rute 103 over Lockerbie 21. desember 1988. Alle de 259 som var om bord i flyet, og 11 mennesker på bakken mistet livet i katastrofen, men Megrahi benektet helt til sin død at han sto bak terroraksjonen.

Storbritannias statsminister David Cameron avviser krav om at Megrahis rolle må granskes på ny. Cameron har stilt seg kritisk at skotske myndigheter løslot den svært syke Megrahi for nesten tre år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere