*Nettavisen* Nyheter.

Lockout på norsk sokkel neste uke

Oslo (NTB): Arbeidsgiverne varsler lockout for å få slutt på sokkelstreiken og stenger ned all produksjon av olje og gass fra midnatt natt til tirsdag.

05.07.12 12:14

- Vi har ikke noe annet virkemiddel for å få en slutt på streiken. Derfor varsler vi lockout i et forsøk på å framprovosere en forhandlingsløsning, sier informasjonssjef Eli Ane Nedreskår i Oljeindustriens landsforening (OLF) til NTB.

Streiken blant ansatte på olje- og gassinstallasjonene på norsk sokkel har vart i tolv dager og har påført selskapene anslagsvis 2,3 milliarder kroner i rene tap og tapt inntjening, ifølge Nedreskår.

Lockouten betyr i praksis at all produksjon av olje og gass på sokkelen blir stengt ned, og vil medføre at tapene skyter i været. Smertefullt, men nødvendig, ifølge OLF.

- Vi er i en fullstendig fastlåst situasjon, hvor arbeidstakerne krever tariffestet pensjonsordningen sin, et krav vi ikke har mandat til å etterkomme. Vi vil aller helst at de revurderer vårt tilbud, som innebærer et lønnstillegg på over 5 prosent, men om det ikke skjer ønsker vi at myndighetene griper inn med de virkemidlene de har til rådighet, sier Nedreskår.

I praksis betyr det at arbeidsgiverne forsøker å tvinge de ansatte til forhandlingsbordet, og ber om tvungen lønnsnemnd hvis forsøket mislykkes. (©NTB)

Annonsebilag