RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lofoten fylles opp

Foto: Anders Røeggen
Sist oppdatert:
Stillheten har senket seg over rorbuene i Lofoten. Men skal du sikre deg et opphold ved denne turistmagneten neste sommer bør du bestille nå.

(SIDE2): Med høsten kommer uværet og de stadige vindkastene inn fra Vestfjorden. Sigurd «Ping» Ellingsen smiler lurt når temaet kommer inn på neste års belegg på rorbuene i fiskeværet Å og Tind.

Skal tilbake

- Nå i november begynner rorbuene å fylles godt opp for den kommende sommeren, så det kan være lurt å bestille allerede nå. Ofte sikrer folk seg ei bu et år i forveien, mens de ferierer her. De skal tilbake og vet hva de vil ha, forklarer Ellingsen.

Selv om det kan virke tomt og øde innimellom småbebyggelsen kommer det turister til hit hele året. «I Lofoten er det vakkert, uansett vær», sa en patriot til undertegnede om den mektige turistattraksjonen i nord. Stor slått natur kombinert med ro og fred ser ut til å virke eksotisk også for alle andre.

- Folk stikker innom hele året, men sesongen begynner ikke for alvor før i april, kan Ellingsen fortelle.

Fisketurisme

Når sesongen først har startet er de ivrigste sportsfiskerne fra Mellom-Europa, og da særlig tyskere. Omfanget har ikke vært så stort i Nord-Norge som langs Vestlandskysten, men nå merker turistnæringen i Lofoten en økende pågang.

Ellingsen har i tillegg til 300 sengeplasser, nærmere 25 båter til utleie. Foran neste års sesong er det vanskeligere få leid seg en båt, enn ei rorbu.

- Et tilbud om båtutleie har nærmest blitt et krav fra de besøkende, sier Ellingsen.

Folksomt på sommeren

Standard skal også være høy på både båter og buer. Det er en kjøpesterk gruppe utenlandske turister som vil oppleve Lofoten.

I tillegg er fordelingen mellom norske og utenlandske turister ganske jevn. Enorme mengder med utlandske gjester kommer i tillegg bare på dagsbesøk til Å. Tettstedet er endestasjon i Lofoten og europavei 10. Det tradisjonsrike fiskeværet yrer av liv når befolkningen økes med det tidobbelte.

- Det kommer mengder med busslaster daglig i sommermånedene. Folksomt er vel pent uttrykk å bruke.

Billige alternativ

Fra Reine og ned til Å ligger tilbudene tett i tett. Rorbuene er kanskje mest kjent hjemme og ute, men sjøhus, pensjonater og vandrerhjem er populære og billigere botilbud som raskt fylles opp.

«Du skal høre mye», om Lofoten og rorbuene før du blir lei.

Mer informasjon om rorbuer og andre tilbud finner du her.

Flere reisesaker finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere