*Nettavisen* Nyheter.

Løgn, bedrag og død

Flere deltakere har allerede stjålet og løyet på «Farmen». Spillet er så absolutt i gang, og ingen er til å stole på.

14.02.08 15:42

(SIDE2:) De virket som en tilforlatelig gjeng der de gikk sammen opp mot gården som skulle være deres hjem de neste ti ukene. De trakk kjerrene sammen, de delte maten og de støttet hverandre. Nå, to uker senere, er historien en ganske annen.

- Jeg kommer til å prøve å dolke folk i ryggen, kanskje litt taktisk utpsyking av andre? Bare prøve på best mulig måte å bryte ned de andre så jeg kan vinne til slutt, sa Amin i første episode. Hittil har han spilt et rimelig ærlig spill, samtidig som han er totalt uvitende om at han selv blir dolket i ryggen av sin utvalgte hjelper Ingunn.

Les også:Har du sett Farmen-feilen?

Stjal karven
Gjengen klarte ukesoppdraget forrige uke, og som storbonde fikk Ingunn en kniv som vil hjelpe henne i en eventuell finale. For å hindre at Amin får samme kniven, har hun stjålet karven som er nødvendig for å lage nøkkelost, og dermed klare ukesoppdraget.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg synes jo det er litt vittig med en snart 40 år gammel kjerring som hopper rundt her og bare tuller. Jeg må jo være den verste hjelperen folk kan få. Jeg går jo bak ryggen på alle storbøndene som er, det er ikke bra dette her, lo Ingunn da hun vare alene med kameraet.

Stoler bare på Ingunn
Hun spiller sin rolle med stil, og er den eneste Amin stoler på. Inne i storbondehuset har de en snakk om den stjålne karven.

- Nå vet jo jeg at det ikke var du som stjal karven, sa Amin som selv holder en knapp på Silje.

- Det er bare deg jeg konfronterer med tankene mine, for nå vet jeg at det kun er en ferie for deg, at Ingunn ikke går inn for å ødelegge for meg, sa 20-åringen til sin sleipe «hjelper».

I tillegg har de fleste av de andre jentene også alliert seg sammen mot Amin, og spesielt Catharina gjør sitt beste for å kritisere den nye storbonden.

- Jeg føler at der er en fire-fem personer som er ute etter å lage kvalme for meg konstant, sukker han.

«Vond» hånd
Men Amin er ikke den eneste som har blitt lurt. Da Ingunn selv var storbonde i forrige uke, var det nesten ingen mat igjen og gjengen jobbet steinhardt for å klare ukesoppdraget som ville gi etterlengtet mynt i kassa. Alle, unntatt et par unnasluntrere. Christian skadet hånda da han overmodig skulle slå i stykker en takstein for å hevde seg blant de andre gutta. Hånden så ganske ille ut til å begynne med, men ble raskt bedre. Det hindret ikke Christian i å melke den «vonde» hånda for alt den var verdt, og han fikk kjøkkentjeneste sammen med Lene Marie. Ikke bare lot han være å hjelpe til, det bedragerske paret stjal også alle eggene hønene la, og spiste dem selv mens de andre slet seg ut med tømmerarbeidet i skogen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå spør det ikke om Christian må betale prisen for sitt latskap, etter at Amin valgte han som førstekjempe i denne ukens tvekamp. Christian har brukt fritiden sin godt til å pugge gårdsboka i tilfelle han må ut i tvekamp, men siden han ble førstekjempe er det ikke han som får lov å velge gren.

Se førstekjempevalget her

(artikkelen forsetter nedenfor)

217439

Der er ikke bare problemer innad på gården. I gårsdagens episode våknet deltakerne av skudd fra veien. To maskerte ryttere skjøt i luften samtidig som de leverte en øks festet i en lapp på porten. Det velkjente «Kom dere vekk» sto skrevet i blod med store bokstaver. Er det familien Monsen som har vært på ferde?

Farmen fikk en uventet helt i Torkel som uredd kastet seg inn i kampen med den maskerte rytteren.

- Jeg skulle ha tatt han, sa den beskjedne helten etter at rytteren kom seg unna på hesterygg. Nå er flere av deltakerne bekymret for at de skal bli jaget vekk fra Bøenseteren.

Liv og død
På mandag så vi fødselen av 11 grisunger på «Farmen», men i går ble en av grisungene funnet iskald og livløs. På tross av iherdige opplivningsforsøk av Ann Kristin og Silje som er veterinær, ga grisungen til slutt opp og sovnet stille inn.

Se grisefødselen her

215585

Se hele episoden her

Se «Farmen» hver mandag, onsdag og lørdag klokken 20.00

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mer om «Farmen»>

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.