I løpet av et halvt døgn har en ni sekunders video med Trond Giske endret karakter fra å være "bevis" på fortsatt dårlig dømmekraft, til å bli et bevis på hvordan en fjær kan bli ti ti høns og fordømmelser på sosiale medier.

Se videoen lenger ned.

På Twitter haglet det med moralske fordømmelser i en salig miks av sex, lies and videotape for å låne en gammel filmtittel.

Saken begynte med at VG sendte nyhetsvarsel og meldte om et nytt bekymringsmelding mot Ap-politikeren.

Bekymringsmeldingen ble sendt fra nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, som uttalte: – Jeg ble lyn forbanna da jeg så videoen. Sånn skal ikke tillitsvalgte oppføre seg, sa Sandli til VG.

VG beskrev videoen slik: "Den viser at Giske henger over ryggen på en kvinne i 20-årene og holder hånden sin på kvinnens hofteparti, mens de danser. Kvinnen bøyer seg deretter unna Giske".

Denne beskrivelsen er nokså annerledes enn hva man faktisk ser på videoen.

SE VIDEOEN HER:

Men VGs beskrivelse og Sandlis uttalelser fikk fart på sosiale medier, og hvor det haglet med kritikk mot den tidligere Ap-nestlederen. Inntrykket som ble skapt var at han ikke hadde lært noe, siden han tydeligvis sjekket unge damer på nattestid.

Senere på kvelden tok saken en helt annen vending.

Da intervjuet NRK de to kvinnene (både fotografen og kvinnen på videoen).

- Videoen ser verre ut enn det var. Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn en hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde, sier hun til NRK.

Og venninnen - fotografen - bekrefter denne versjonen.

Kvinnenes opplevelse stemmer med Trond Giskes.

Han legger til på Facebook: «Bekymringsmeldingen» kom ikke fra kvinnen som danser på videoen. Den kom fra en mann som hadde sett videoen på nett og som leverer inn det han kaller et «varsel» uten å konferere med kvinnen og uten å ha vært til stede. VG gjengir mannen syn på hvor forferdelig min oppførsel er, en framstilling helt i strid med realitetene.

Så langt finnes det altså bare en versjon basert på de som faktisk var til stede, og den versjonen stemmer med hva man faktisk ser på videoen, som på to avgjørende punkter er helt annerledes enn den første versjonen i VG (som valgte ikke å vise videoen, angivelig av hensyn til Trond Giske og kvinnen).

Jeg ser ikke spor av det fagforeningslederen kaller beføling.

Og det er ikke kvinnen som bøyer seg unna, men Trond Giske som reiser seg og smiler til fotografen.

For å være helt tydelig:

De to kvinnene spør Trond Giske om han vil være med på en videoselfie.

Midt i selfien sier fotografen "takk", så går det et par sekunder, og så reiser Trond Giske seg og smiler til fotografen.

Altså noe helt annet enn inntrykket som allerede var skapt av en middelaldrende politiker som beføler unge kvinner sent på kvelden.

- Ved å framstille saken på en helt annen måte enn det var dekning for, har VG overtrådt de presseetiske grensene, og bør beklage saken, skriver Giske på Facebook.

VGs sjefredaktør Gard Steiro viser til at de omtalte en bekymringsmelding, og at kvinnen på videoen hadde fått opplest saken, og godkjente sitt sitat.

Hva er det vi står igjen med?

Trond Giske var sammen med en kamerat. De hadde sett skiskyting på TV, og gikk på en nabopub.

Der ble han spurt om å være med på en selfie, gjorde det og smilte til fotografen.

Kvinnene forklarer det samme, og legger til at Trond Giske gikk fra utestedet før dem.

Videoen ble så tydeligvis delt med noen venner, og havnet til slutt hos nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo.

Han sendte så en "bekymringsmelding" til Arbeiderpartiet uten å ha konferert med de to kvinnene, men var ikke snauere enn at han til VG sa: - I går fikk jeg se en dypt foruroligende videosnutt. Den viste Trond Giske, åpenbart beruset, i ferd med å beføle en ung kvinne på et utested i Oslo.

Sandli la ikke skjul på sine motiver:

– Jeg ønsker å begrense hans mulighet for å få nye verv og være i toppledelsen, og hindre ham i å skade partiet, venstresiden og integriteten til fagbevegelsen, sa han til VG.

Jeg kjenner ikke Knut Sandli politiske ståsted eller forholdet hans til Arbeiderpartiet og Trond Giske. Han har tidligere stilt opp i et faglig opprop for Rød Valgallianse, og har vært fagforeningsleder i en årrekke.

Jeg kjenner ikke motivet til fagforeningsleder Knut Sandli. Men når en fagforeningsleder sender en bekymringsmelding uten å snakke med de angivelige "ofrene", basert på en feil tolkning av hva videoen viser, uten å ha gjort egne undersøkelser, så er det i sum dårlig dømmekraft.

Hvis han har ære og selvrespekt bør han gi Trond Giske og kvinnene en uforbeholden unnskyldning!

PS! Hva mener du? Er dette dårlig dømmekraft fra Trond Giske, eller er det en kampanje mot ham som har gått for langt?