*Nettavisen* Nyheter.

Lokal gjerningsmann kan stå bak voldtekt ved Kongeparken

Jenta som skal ha blitt voldtatt ved Kongeparken i Stavanger natt til lørdag, har forklart at en av gjerningsmennene snakket lokal dialekt.

– Jenta er avhørt i kveld og har forklart seg mer detaljert om hendelsen, opplyser politiinspektør Sigve Espeland til Stavanger Aftenblad.

Jenta skal i avhør ha forklart at gjerningsmennene var iført hettegenser, muligens grå, og at en også snakket en dialekt fra distriktet. Det kan bety at politiet står overfor i alle fall én lokal gjerningsmann.

Politiet har bedt om hjelp fra publikum og fikk i løpet av lørdagen inn flere tips..

– Vi har fått inn noen tips, men er fortsatt interessert i flere, sier politiadvokat Henriette Kvinnsland til avisen.

Politiet i Rogaland er på jakt etter minst tre unge menn i russedress etter at en russejente skal ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt like ved russetreffet i Kongeparken natt til lørdag.

Rasteplass

Den angivelige voldtekten skjedde ved en rasteplass rundt ti minutters gange fra Kongeparken der rundt 12.000 russ fra hele landet er samlet denne helgen.

Ifølge politiet skjedde voldtekten 300-400 meter sør for Gjesdal gjestgiveri, på nedsiden av hovedveien E39. Etter den angivelige voldtekten skal jenta ha klart å komme seg hjem til foreldrene før politiet ble varslet klokken 4.05.

Gjerningsmennene sprang fra stedet langs en gang- og sykkelvei i retning gjestgiveriet etter voldtekten, sier politiinspektør Fredrik M. Soma i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet ber publikum som var i området der voldtekten skal ha funnet sted natt til lørdag, om å ta kontakt. Politiet er spesielt interessert i opplysninger om et telt som skal ha vært slått opp ved stien like ved rasteplassen.

– Det kan være grunn til å tro at det har vært folk som har hatt telt oppslått i dette området. Vi er derfor interessert i å få vite om personer kan ha overnattet i området der voldtekten skjedde, sier Soma.

En liten by

Presse- og sikkerhetssjef for russetreffet, Håkon Lund, forteller til NTB at 2.500 personer jobber på landstreffområdet, over 1.000 av dem er frivillige. Sammen med de 12.000 feststemte deltakerne blir det hele til en liten by.

Lund sier det er satt i verk en rekke omfattende tiltak for å gjøre det så trygt som mulig for spesielt russejentene under landstreffet.

– Vi legger stor vekt på gjestenes sikkerhet generelt og jenters sikkerhet spesielt. Vi har veldig mange sikkerhetstiltak for å gjøre det trygt for gjestene. Det er over 1.000 frivillige til stede, Røde Kors er på plass, og vi har politi og vektere her, sier Lund.

– Gå med venner

Videre forteller han at jenter oppfordres til å gå med venner, og klarer de ikke å gjøre rede for seg, blir de hentet og tatt hånd om av mannskaper fra Røde Kors.

– Vi har gjerdet inn alle områder i parken, og alle områdene er lyssatte. Det er også videoovervåking, sier Lund.

– Nå innhenter vi informasjon fra politiet og andre involverte så vi kan få oversikt over hva som har skjedd. Voldtekten har skjedd i Ålgård ved en gang- og sykkelsti, sier han.

Tryvann

Politiet kan foreløpig ikke si med sikkerhet at det virkelig var russ som sto bak den angivelige voldtekten, eller om det var personer som utga seg for å være russ ved å ikle seg russedresser.

Den 18 år gamle jenta ble tatt hånd om på voldtektsmottaket etter hendelsen. Hun er ikke lagt inn på sykehus.

Sist søndag meldte to kvinner i slutten av tenårene uavhengig av hverandre fra om at de var blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.